Ons verhaal

Wij zijn erop gebrand te werken voor bedrijven in de maakindustrie. Wij vinden het zó gaaf dat zij producten kunnen creëren! Door hun focus op hun passie is er vaak onvoldoende aandacht voor de financiële stabiliteit van het bedrijf. Wordt wel naar de juiste cijfers gekeken en kloppen lopende contracten nog wel?

Zwaar weer of gloort er iets?

Dan hoeft het maar even tegen te zitten en ze komen in zwaar weer. En dat is nergens voor nodig! Wij willen deze ondernemers behoeden voor deze situaties. 

Je wil vooruit en je wil productiemiddelen uitbreiden of vervangen. Wij genieten ervan creatieve financieringsoplossingen voor te leggen, die passen bij jouw onderneming.

Stip op de horizon

We laten zien waar mogelijkheden zijn en wat beter kan en op welke manier. We zitten aan jouw kant van de tafel, náást de ondernemer.

En door jouw als ondernemer aan de hand mee te nemen in het proces naar de implementatie van de oplossingen, winnen we vertrouwen. Je krijgt weer meer controle over het bedrijf, hebt het roer weer stevig in handen en kan vooruit.

Supertrots

Het maakt ons trots te mogen werken voor bedrijven, die dankbaar zijn voor de hulp die we hebben geboden, die weer floreren en bezig zijn nieuwe plannen te realiseren.

Mijn verhaal, Marcel Monteba

Voordat je met ons in zee gaat, wil je natuurlijk weten wie we zijn, wie ik ben en hoe fijn het is Lighthouse Professionals als jouw persoonlijke bedrijfsadviseur in te zetten.

MKB en cijfers

Blijkbaar heb ik iets met cijfertjes want ik, Marcel Monteba, werk al sinds 1996 in het bankwezen. Eerst in vaste dienst bij onder andere de Rabobank en later in 2011 als zelfstandige. In 2016 startte ik als financieel bedrijfsadviseur met het adviseren over en het bemiddelen bij financieringsaanvragen van ondernemers. Vele jaren verder met adviseren en financieren van MKB bedrijven, werd me iets duidelijk. Ik zag zoveel keien van ondernemers in de productiesector met prachtige producten, die maar niet geholpen werden of de juiste route niet wisten te bevaren. Zonde gewoon! En dat lag echt veel breder dan alleen de financiën.

Passie is één, bedrijfsvoering is twee

Waar veel ondernemers, vooral in productie- en bouwbedrijven op vastlopen, is de bedrijfsvoering. Je bent je bedrijf gestart vanuit een passie en groot enthousiasme. Voor jou is er niets mooiers dan kwaliteitsproducten maken of geweldige diensten leveren. Maar wat een goede bedrijfsvoering precies is en hoe je die opzet, blijkt vaak een lastige. Als ondernemer vond ik het enorm jammer om te zien hoe andere ondernemers, met een fantastisch product, hun dromen niet konden waarmaken. Dit voorkomen, dáár zit mijn passie!


Van financieel adviseur naar bedrijfsadviseur MKB

Bouwgerelateerd

Wat heel goed bij ons past zijn bedrijven, gerelateerd aan de bouw als vastgoedbedrijven, bedrijven in de aannemerij, duurzaamheid, grondverzet. Maar ook toeleverende bedrijven als loodgietersbedrijven, bedrijven in de metaalsector, tegelzetters, timmerbedrijven, noem maar op.

Productie en ambachten

Denk hierbij aan de voedingsmiddelen- en dranken industrie, assemblage bedrijven, maar ook echte ambachtsbedrijven, die zich hebben toegelegd op maatwerk producten.

Lighthouse Professionals

Lighthouse Professionals zag in 2020 het daglicht. Met mijn kennis van financiën en het ondernemen in het algemeen, help ik dus als bedrijfsadviseur MKB-bedrijven met het maken van de juiste keuzes en het uitzetten van de juiste koers.

Ondertussen heb ik al vele bedrijven geholpen in uiteenlopende sectoren: Bouwbedrijven, bedrijven in het grondverzet, patisserie, de grafische sector en dergelijke.

Krachtig netwerk van professionals

Natuurlijk raken onze projecten diverse disciplines. Lighthouse Professionals is een netwerk van toppers op hun vakgebied. Zij onderschrijven de werkwijze en kernwaarden van Lighthouse Professionals en samen werken we aan jouw bedrijf.

Hoe werkt dat?

Je krijgt als eerste altijd een quickscan van jouw bedrijf. Daaruit wordt duidelijk waar de oorzaken liggen, waardoor je nog niet je gewenste resultaten hebt weten te bereiken. Vervolgens maken we een stappenplan.
Heb je meer een imago- of merkprobleem, dan schakelen we een marketeer in. Lukt het je niet om het juiste personeel binnen te halen? Dan gaat er een HR-adviseur met je aan de slag. Werken je administratieve systemen je tegen? Onze ICT-held kijkt met je mee. Kortom: Je krijgt dus veel meer dan alleen een financieel bedrijfsadviseur. Er staat een heel team uit mijn netwerk voor je klaar om te zorgen dat jij de juiste koers blijft varen. Maar we zetten alleen in wat écht noodzakelijk voor je is.

Jij kan ons goed gebruiken

Als ondernemers onder elkaar, wees nou eerlijk: Het kan altijd beter! Maar vooral als je denkt: "het moet niet slechter worden en zo moet het niet lang meer doorgaan!", dan wordt het tijd voor actie. Stap over de drempel en neem contact met ons op. We maken eerst kennis en als je dan het gevoel hebt dat je met ons in zee wil gaan en dat wij je rots in de branding zijn, pas dan gaan we verder. Dán maken we de quickscan en ook daarna neem jij weer de beslissing of we doorgaan en waarmee. Jij blijft aan het roer.

Als ondernemers onder elkaar, wees nou eerlijk: Het kan altijd beter! Maar vooral als je denkt: "het moet niet slechter worden en zo moet het niet lang meer doorgaan!", dan wordt het tijd voor actie. Stap over de drempel en neem contact met ons op. We maken eerst kennis en als je dan het gevoel hebt dat je met ons in zee wil gaan en dat wij je rots in de branding zijn, pas dan gaan we verder. Dán maken we de quickscan en ook daarna neem jij weer de beslissing of we doorgaan en waarmee. Jij blijft aan het roer.